U centru stranih jezika “OLÉ” možete naučiti,
poboljšati svoje znanje, usavršiti konverzaciju i steći validnu diplomu za

Ruski jezik

UPIS JE U TOKU!

“Вы говорите по-русски?”

Ruski jezik - jezik najsavremenije nauke, velike kulture, uzbudljive istorije i značajne budućnosti! Ruski spada u istočnoslovensku jezičku zajednicu, zajedno sa ukrajinskim i beloruskim jezikom. Piše se ćirilicom, azbuka broji 33 slovna znaka, a ubraja se u svetske jezike, zauzimajući 5 mesto u svetu (posle kineskog, hindu, engleskog i španskog jezika) po broju ljudi koji se njime služe.

Sačuvao je svoju originalnost i identičnost na velikoj teritoriji i u toku dugog vremena, sakupio je u sebi bogatstvo jezika zapada i istoka, nasledio grčko-vizantijske, latinske, istočne i staroslovenske tradicije.

Počeci ruskog jezika datiraju iz dalekog 6. veka, da bi se tokom vremena njime služili kneževi, carevi, trgovci, ratnici, raznočinci, siromašni studenti, političari, običan narod, ali i “novi rusi”, bogataši 21 veka. Ruski jezik je “obukao” velike ideje, fatalizam, religiozni fanatizam, ljudske patnje i izuzetno bogatu kulturnu tradiciju.

Želite li uspešno da poslujete sa istočnim delom Evrope? Bez vladanja ruskim jezikom nailazićete na niz prepreka. U naše vreme Rusija je izašla iz svojih dalekih zabiti, zakoračila je ka Evropi, i Evropa joj je pružila ruku. Tržište se otvorilo i fasciniralo uspavanu Evropu i svet u celini svojom veličinom i mnogobrojnim mogućnostima.

Želite li da čitate veliku književnost u originalu?

Upoznajte tu “zagonetnu rusku dušu”, upoznajte te istočne duhove, primorane da se udvaraju zapadu, a opet, ipak, nekako tvrdoglavo svoje. Upoznajte velika imena književnosti, slikarstva, teatra, muzike, nauke na jedan nov način. Bez jezičkih barijera.

Naučite ruski!