U centru stranih jezika “OLÉ” možete naučiti,
poboljšati svoje znanje, usavršiti konverzaciju i steći validnu diplomu za

Nemački jezik

UPIS JE U TOKU!

“Sprechen Sie Deutsch?”

Nemački jezik pripada grupi germanskih jezika i govori se, osim naravno u Nemačkoj, još i u Austriji, Švajcarskoj i Lihtenštajnu.

Mnogi ga smatraju grubim i teškim jezikom i imaju određenu dozu odbojnosti, ali zapravo, on ima dosta sličnosti sa engleskim, tako da vam sigurno ne bi bio veliki problem da ga naučite. Pa, zašto onda i vi ne biste vladali jednim od vodećih evropskih jezika?!

Od pre par godina, nemački se uveo u većinu osnovnih i srednjih škola i to čak već od prvog razreda, što svakako govori o sve većem njegovom značaju.

To je jezik privrede i ekonomije. Većina tehnike i poljoprivredne mehanizacije se uvozi upravo iz Nemačke. Tome u prilog govori i otvaranje mnogobrojnih privatnih, nemačkih firmi i velika saradnja sa njihovim kompanijama, što svakako uključuje poželjno znanje nemačkog jezika.

Nemci su veoma otvoren, druželjubiv i komunikativan narod. Ako vam ne deluje da imate velikih zajedničkih tema i slična interesovanja, mogu vam pomoći. Obožavaju fudbal i sigurna sam da su mnogi od vas poželeli da prošle godine uživo gledaju svetsko prvenstvo, velike su pivopije i u tu čast se svake godine održava veliki pivski festival "Oktoberfest"; prirodne plavuše, mnogobrojni festivali, predivni zamkovi i još mnoge druge zanimljivosti koje krase tu zemlju i taj narod.

Razbijte barikadu i ovladajte osnovnim znanjem, a kasnije vam nagovor više i neće biti potreban.