U centru stranih jezika “OLÉ” možete naučiti,
poboljšati svoje znanje, usavršiti konverzaciju i steći validnu diplomu za

Italijanski jezik

UPIS JE U TOKU!

“Buongiorno!”

Da, sigurno su nas razumeli čak i oni koji nikada u školi nisu došli u kontakt sa italijanskim jezikom, jer italijanski jezik je u poslednje vreme sve prisutniji na našim prostorima, a pizza i spaghetti postali su sastavni deo i naše kuhinje.

Italijanski jezik spada u grupu romanskih jezika, pored španskog, portugalskog, francuskog, rumunskog i reto-romanskog jezika i govori se u više regiona Evrope. Iako nikada nije bio internacionalni jezik, niti zvanični jezik administracije, njegova jednostavnost i melodičnost, kao i leksička sličnost sa mnogim svetskim jezicima čine ga lakim i zanimljivim za učenje.

Želite li da naučite da čitate? Dovoljno je da naučite par osnovnih pravila i sve ostalo je kao "po Vuku"! "Gramatica" italijanskog jezika je veoma jednostavna, jadnostavnija od gramatike večine romanskih jezika, i to je možda jedan od razloga zbog koga se večina ljudi odlučuje da uči baš ovaj romanski jezik.

Čak i da ne znate italijanski jezik, sigurno je da bi ste umeli da u Rimu naručite "caffè" ili pak "vino". Ukoliko biste želeli da probate jednu pravu italijansku picu, ne bi ste propustili da uđete na vrata iznad kojih stoji natpis "pizzeria". Rečenica: "Una pizza napolitana!“ ne zvuči Vam baš nepoznato, zar ne?

Želite li da pogledate najbolji fudbal na svetu? Italijanska "calcio" liga če Vam uvek pružiti vrhunski fudbalski doživljaj. Želite li da se nasmejete do suza humoru koji ponekad prelazi granice realnog? Pogledajte "Scherzi a parte"! Želite li da slušate vrhunsku muziku ili odgledate neke od najboljih i najčuvenijih filmova svetske kinematografije? Onda su Luciano Pavarotti, Eros Ramazzotti, "Kum" i "Život je lep" Vaš izbor!

Priznajete da niste ni bili svesni da znate toliko italijanskih reči! Želite li da naučite i saznate više o jednoj od najstarijih civilizacija, po mentalitetu danas toliko sličnoj našoj? Želite li da posetite Italiju, "večni grad" Rim, vidite "Colosseo", "Fontana di Trevi", "Piazza San Pietro"...? Onda probijte jezičke granice!
Mi smo Vaš pravi izbor!

Naučite italijanski!